Week van de Primeurs: Kris te gast op linker- en rechteroever

Van 4 tot 8 april 2016 trok ook Kris naar Bordeaux voor de degustatie van de primeurwijnen. Tijdens de Week van de Primeurs stellen traditiegetrouw de grote wijndomeinen de deuren open voor critici, pers en handelaars van over de hele wereld om hun wijnen voor een eerste keer aan hen voor te stellen. Dit lang verwachte moment was niet enkel een beloning voor het harde werk tijdens de zomermaanden in 2015, maar vooral ook een broodnodige goedmaking voor de moeilijke wijnjaren 2011, 2012 en 2013.

Clés de Chateaux – Michel Rolland (Château La Dominique, Saint-Emilion Grand Cru Classé)

Op maandag 4 april werd  Kris ontvangen op Château La Dominique voor de opening van Clés de Châteaux, een degustatie van 200 wijnen die worden gevinfiieerd door Michel Rolland en zijn team. Michel Rolland begeleidt wereldwijd meer dan 100 domeinen, waaronder tal van Bordelese topdomeinen als Pape Clément (Grand Cru Classé de Graves) Malartic Lagravière (Grand Cru Classé de Graves), Laroze (Grand Cru Classé de Saint Emilion), La Dominique (Grand Cru Classé de Saint Emilion), Lascombes (Second Cru Classé Margaux), Pabus (Bordeaux Supérieur) …

Dégustation Haut-Médoc, Listrac & Moulis – Union des Grands Crus de Bordeaux Union (Château Belgrave, 5ième Cru Haut-Médoc)

Op dinsdag 5 april was Kris te gast op Château Belgrave dat eigendom is van het gekende Bordelese huis Dourte en meer dan 500 hectare exploiteert in meer dan 10 verschillende appellaties. In aanwezigheid van o.a. toprecensent Neal Martin, die Robert Parker opvolgt als The Wine Advocate, werden de wijnen van de Union des Grand Crus de Bordeaux er in primeur voorgesteld aan de internationale pers, critci en wijnhandelaars.

Privé-degustatie Château Pabus 2015 (Château Pabus, Bordeaux Supérieur)

Op woensdagavond 6 april organiseerde Kris een privé- degustatiediner in de nieuwe chai  en degustatieruimte van Château Pabus. In aanwezigheid van Hubert de Boüard, de eigenaar van Château Angélus, en Flying Winemaker Michel Rolland werd de Pabus 2015 er voor de eerste keer geproefd. Niet enkel de zeer gunstige condities maar ook de uitzonderlijke inspanningen op Château Pabus van de afgelopen jaren wierpen duidelijk hun vruchten af. Het resultaat is dan ook een uitmuntende Pabus 2015, die zichzelf op gelijke hoogte brengt met de ronkende namen uit de Bordeaux.  

Huis Vossen

 
Bestel online

 
Lees ook:
Bordeaux 2015: Het beste wijnjaar sinds 2010!
Het primeursysteem: zekerheid en gunstige prijzen
Onze selectie: Grote wijnen in grote volumes