Domaine du Chant d’Eole

Het Domein Chant d’Éole werd opgericht in 2010 als resultaat van een vereniging die de passie van een wijnbouwer uit de Champagnestreek met die van een grote landbouwfamilie uit de streek van Bergen met elkaar zou laten samensmelten.

Filip Remue, een Belgische wijnboer sinds meer dan 25 jaar gevestigd in de Champagnestreek, bundelde krachten met de familie Ewbank om op Belgische bodem de traditionele handelingen te vereeuwigen die het ritme van zijn dagelijkse leven aan het hoofd van Champagnehuis Remue-Gaspard altijd al bepaalden.

Er werden 86.000 wijnstokken van traditionele wijnsoorten – Chardonnay (97%), Pinot noir (2%) en Pinot blanc (1%) – aangeplant op een gebied van 9,5 ha tussen Harveng en Quevy, ten zuiden van Bergen in Wallonië. Deze plek, volledig naar het zuiden gericht, bezit met haar zeer kalkrijke grond de beste drainage- en irrigatiekenmerken die er zijn voor het verbouwen van die wijnsoorten.

Het Domein Chant d’Éole (letterlijk het domein van de “zang van Aeolus”, bewaarder van de winden in de Griekse mythologie) heeft haar naam te danken aan de windmolens van Quevy die zich vlakbij bevinden en die een onmiskenbaar voordeel bieden voor de productie van kwaliteitsdruiven. Ze waaien namelijk een zachte bries over de grond en jagen zo de vrieskou weg.

Blijf je ook in de toekomst graag op de hoogte van degustaties? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!