Het wijndomein L’Esprit Couvent vertolkt een specifieke visie op ondernemen. De wil om te groeien (van 150 jaar geschiedenis naar 150 jaar toekomst) en om efficiëntie en kwaliteit te koppelen aan vernieuwing en creativiteit kenmerkt de hele denksfeer.

Vier huiswaarden kleuren de visie in : Traditie, Kwaliteit, Authenticiteit, Openheid.

 

L'Esprit Couvent

L’Esprit Couvent Cuvée Bent Van Looy

L’Esprit Couvent is de koepelstructuur geworden, waaronder Kris Couvent, naast zijn eigen wijnbouw en wijnhandel, ook andere projecten en samenwerkingsverbanden binnen deze typische sector huisvest. We noteren hierbij advies in wijngaardbeheer, toegepaste marketing en communicatie, netwerking en expertisedeling. Deze zeer gerichte activiteiten zijn enkel mogelijk vanuit een sterke persoonlijke betrokkenheid van Kris Couvent in het Bordelese wijnmilieu (de CIVB of de “Conseil Interprofessionnel du Vin de Bordeaux” en de “ Syndicat de Bordeaux”).

De wortels van dit project ankeren zich dus duidelijk in de prachtige streek van Bordeaux. Vanuit de historische band van Kris Couvent met Château Lamothe de Haux en de ervaringen met de wijnbouw van Château Pabus, zijn nieuwe horizonten en mogelijkheden bereikbaar geworden.

Interactie op het vlak van productie, assistentie op technisch vlak, flexibele beschikbaarheid van oogsten, zorgen voor een efficiënte onderbouw om aan wijnbouw te doen. Kris Couvent pendelt over en weer tussen de wijngaarden bij Bordeaux en de thuisbasis in Sint Kwintens Lennik, waar wijnhandel Huis Vossen is gevestigd.

L‘Esprit Couvent staat voor wijnen van hoge kwaliteit, pure wijnen, fruitig en complex, met de mogelijkheid om te verouderen. Moderne wijnen die in de smaak vallen van zowel jonge als ervaren wijnliefhebbers. Kris Couvent en zijn team willen naar de consument luisteren, naar diens smaak en verwachtingen! Om er dan consequent in de wijngaard rekening mee te houden.

 

L'Esprit Couvent

Het grote voordeel van de relatie tussen Huis Vossen en L’Esprit Couvent is dat door deze synergie de hele ketting wordt beheerst! Van bij de wijncreatie in de wijngaard tot de degustatie in het glas.

L‘Esprit Couvent heeft drie Rode wijnen, één Clairet, twee Crémant de Bordeaux en sinds kort twee witte wijnen op zijn palmares! De nieuwe witte wijnen zijn : BLANC PUR BLANC 2011 “Cuvée Charlotte”, naar de oudste dochter van Kris Couvent.

De tweede wijn kreeg het etiket L’Esprit Couvent – BLANC 2011- Cuvée Bent Van Looy” mee. De zanger van Das Pop heeft immers het etiket van deze wijn ontworpen!