RedHeads Studio vs. klasieke topwijnen uit de Oude Wereld
(zondag 28 april van 13u30 tot 14u30)

In een klein schuurtje in McLaren Vale (Australië), een voormalig Indiaas restaurant genaamd RedHeads, gingen enkele wijnmakers de uitdaging aan om hun wijndroom te verwezenlijken: het maken van mooie, creatieve wijnen in kleine volumes, met een sterke focus op de kwaliteit, en hierdoor de beste druiven uit de wijde regio te ‘bevrijden’ van de grote merken. Ze wilden bovendien graag wijnen maken zonder gehinderd te worden door allerlei zakelijke beslommeringen, wat vaak wel het geval is in Oude Wereldwijnlanden zoals Frankrijk en Italië. Hun inspiratie voor hun topwijnen gaan ze vaak halen in prestigieuze regio’s binnen deze landen, maar gooien tradities graag overboord om er hun eigen creatieve, uitdagende interpretatie aan te geven.

Tijdens deze unieke masterclass dompelt Andy (DipWSET) van RedHeads Studio  je onder in wat ze zelf de ‘RedHeads Movement’ noemen. Doorheen de masterclass proef je bovendien 8 topwijnen: 4 wijnen van RedHeads Studio die hij naast hun traditionele tegenhangers zoals een witte Rully uit Bourgogne, rode Châteauneuf-du-Pape uit de Rhône of een Saint-Estèphe uit Bordeaux zal laten proeven.

Prijs: de prijs voor de masterclass bedraagt 20 euro. (opgelet: de plaatsen zijn beperkt)

De inschrijving is pas definitief na het storten van de 20 euro op de degustatierekening KBC BE37 7340 0189 3428 – BIC KREDBEBB met vermelding van naam, voornaam.

 

Verstuur