Louis Guntrum (Duitsland)

 

Louis Guntrum is een naam die in vele kringen respect afdwingt. De familie Guntrum verbouwt al sinds 1648 wijndruiven, maar vestigde zich pas in 1923 op de huidige plek, aan de Rheinallee, aan de oevers van de rivier. De familie bezit percelen in hoogaangeschreven wijngaarden als de Oppenheimer Sackträger en Herrenberg, de Niersteiner Oelberg, Hipping en Pettenthal. Inmiddels staat de 11de generatie aan het hoofd, in de persoon van Louis Konstantin Guntrum. De filosofie is in al die jaren onveranderd gebleven: gebruik alleen de beste druiven uit je beste wijngaarden om de beste wijnen te maken.

Combinatie traditioneel en modern

In de wijngaarden vind je geen nieuwigheden, uitsluitend traditionele druivenrassen: Riesling, Silvaner, Spätburgunder (Pinot Noir) of Gewürztraminer (in Duitsland juist wèl met een umlaut). Volgens Konstantin: “Die druiven leveren al eeuwenlang de mooiste wijnen. Waarom zou ik iets anders willen verbouwen?” De kelders van Guntrum zijn een mooie combinatie van traditioneel en modern, een eerbetoon aan de eigen filosofie. “Er is moderne techniek, en het kan helpen, maar als we het niet nodig hebben gebruiken we het niet. Liever natuur dan techniek en chemie.”

Voor de wijnen uit deze wijnstreken werden aan het begin van de twintigste eeuw meer betaald dan voor Premier Grands Crus Classés uit Bordeaux. Die situatie is nu wel anders, om het maar eens mild uit te drukken, maar dat geeft wel aan wat een enorme waar voor je geld deze Duitse wijnen bieden.

Tijdens onze Lentedegustatie laat Batiste van Weingut Louis Guntrum je volgende wijnen proeven:

  • Riesling Brut
  • Weiβburgunder Trocken 2016
  • Grauburgunder Trocken 2017
  • Riesling Trocken Nierstein 2016
  • Riesling Oppenheimer Feinherb 2016
  • Riesling Auslese Oppenheim Herrenberg 2014
  • Riesling Trocken Nierstein Oelberg 2017
  • Riesling Trocken Nierstein Oelberg 1.5L 2013
  • Riesling Nierstein Pettenthal Grosses Gewächs 2015
  • Dornfleder Trocken 2017
Blijf je ook in de toekomst graag op de hoogte van degustaties? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!