Saint Clair Family Estate

Pioniers in Marlborough waren Neal en Judy Ibbotson, die in 1978 hun eerste wijngaard aanplantten. Lange tijd verkochten ze hun druiven aan lokale wineries, maar stilaan ontstond de wens om zelf wijn te maken. Als wijnmaker werd Kim Crawford aangetrokken, één van de beste wijnmakers van Nieuw Zeeland. In 1994 verscheen de eerste “Saint Clair Estate” (genoemd naar de familie Sinclair die het landgoed als eerste in bezit had) wijn onder eigen label op de markt, met veel succes.

Vandaag de dag heeft Saint Clair Family Estate, zoals het nu officiëel heet (om duidelijk te maken dat het hier een familie-bedrijf betreft, met vader en moeder Ibbotson, hun twee dochters Sarina en Julie, en zoon Tony), ruim 100 hectare wijngaard in bezit. Ze produceren niet alleen Sauvignon Blanc, kenmerkend voor Marlborough, maar een hele reeks van wijnen van verschillende druivenrassen.

Awards

Van de 100 hectare eigen wijngaard wordt nu een reeks wijnen gemaakt die ook internationaal steeds meer bekendheid krijgt. De lawine aan gouden medailles die het bedrijf inmiddels voor de wijnen heeft verdiend, is niet te overzien. De Wairau Reserve Sauvignon Blanc heeft negen jaar op rij (vanaf 2002) een gouden medaille toegekend gekregen. Eén van de juryleden zei ooit, half grappend: “Het zou mooi zijn als Saint Clair een keer níet zou meedoen, dan kon iemand anders eens een medaille winnen.”

Winery of the Year

Saint Clair werd recent voor een vierde jaar op rij uitgekozen tot ‘Winery of the Year‘ en voor de derde keer is Hamish Clark ‘Winemaker of the Year‘. Dit geeft het continue succes weer van Saint Clair binnen alle facetten. Hamish werkt al meer dan 15 jaar voor Saint Clair. Hij is Senior Winemaker en maakt integraal deel uit van het succes van Saint Clair.

Tijdens onze Lentedegustatie stelt Laura Jane Young van Saint Clair je graag de prachtige wijnen van Saint Clair Family Estate persoonlijk voor.

Blijf je ook in de toekomst graag op de hoogte van degustaties? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!