Roe & Co

Land: Ierland

Alcoholpercentage: 45%

Inhoud: 70 cl

Roe & Co is een nieuwe premium Ierse whiskey, vernoemd naar George Roe, een ware Ierse whiskey pionier.

De whiskey
RoeEnCoMet de befaamde zachtheid van Ierse whiskey en met een uitstekende smaaksensatie, is Roe & Co een meesterlijke blend van rijke mout, met zijn kenmerkende diepte in smaak, en de zachtste graan whiskeys die gerijpt zijn in 100% bourbon vaten.

Het hoge gehalte van first-fill bourbon vaten zorgt voor toetsen van romige vanille gebalanceerd met hints van fruit en zachte kruiden voor zo’n elegante en verfijnde whiskey.

Het verhaal achter Roe & Co

George Roe, de ooit wereldberoemde whiskeymaker, hielp het gouden tijdperk van de Ierse whiskey in de 19e eeuw bouwen. Zijn distilleerderij strekte zich uit over 17 hectaren op Thomas Street in het centrum van Dublin, en was ooit de grootste exporteur van whiskey in Ierland. De nieuwe distilleerderij van Roe & Co is volop in ontwikkeling en vindt zijn plaats in de oude elektriciteitsgebouwen van de al even historische Guinness- brouwerij, net naast de plaats waar Roe & Co in de negentiende eeuw zijn gouden jaren kende.

Voor wie?

Terwijl de befaamde zachtheid van Ierse whiskey behouden wordt, heeft Roe & Co een grotere diepte van smaken die het een must have maken voor veeleisende drinkers die het Ierse whiskey segment willen verkennen en zich willen onderscheiden van de massa.

Roe & Co is perfect puur, gemixt met appelsap en soda, maar zorgt ook voor een uitzonderlijke cocktail in bijvoorbeeld een Ierse twist op de Old Fashioned.

 

* aanbod geldig t.e.m. 30/11/2017 of zolang de voorraad strekt