Château Lamothe de Haux

De bouw van Château Lamothe, gelegen in Haux ten zuidwesten van Bordeaux, gaat terug tot in de 16e eeuw. Na de renovatie die het onderging in de 19e eeuw veranderde het domein, en voornamelijk het woonhuis, in een charmant en stijlvol landgoed zoals het ook vandaag nog steeds op de wijnen van Château Lamothe de Haux staat afgebeeld.

Een van de absolute eyecatchers van het domein zijn de ondergrondse kelders, die het resultaat zijn van de ontginning van zandsteen in deze regio. Deze kelders worden vandaag gebruikt als wijnkelders waar de wijnen bewaard worden in perfecte natuurlijke omstandigheden.

Familie

Sinds 1956, en al 4 generaties lang, is het wijndomein in handen van dezelfde familie. De 80 hectare wijngaarden, inclusief die van het aanpalende Château Manos, worden beheerd door Anne Néel en haar kinderen Maria en Damien Chombart.

Al sinds de jaren ’70 is Huis Vossen een vaste partner van Château Lamothe voor de belangrijke Belgische markt. Niet enkel op commercieel vlak, maar ook op emotioneel vlak is de band sterk. Zo liep Kris Couvent stage op het domein in de periode dat hij oenologie studeerde in Bordeaux.

Côtes de Bordeaux

De wijnen van Château Lamothe de Haux worden verbouwd binnen de appellatie AOC Côtes de Bordeaux, dat steevast soepele, sappige en fruitige rode wijnen aanbiedt. Ook de witte wijnen van Château Lamothe, met of zonder houtlagering, zijn steeds een voltreffer bij liefhebbers van droge witte wijnen die typerend zijn voor de Entre-Deux-Mers.

Tijdens onze lentedegustatie Damien van Château Lamothe de Haux je graag persoonlijk volgende wijnen proeven:

Château lamothe de Haux

Madame Etienne

Miette

  • Miette Bordeaux Rosé 2017

Blijf je ook in de toekomst graag op de hoogte van degustaties? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!