Le Syrah d’Ici de Château Landereau 2016
Door het veranderende klimaat gaan steeds meer wijnbouwers op zoek naar alternatieve druivensoorten. Zo ook in Bordeaux, waar enkele jaren geleden Bruno Baylet besloot om op Château Landereau één hectare aan te planten met Syrah, de druif bij uitstek in het noordelijke gedeelte van de Rhônestreek. De eerste oogst volgde in 2014, met een heerlijk soepele, kruidige en fruitige wijn als resultaat.

Over Vignobles Baylet
en Château Landereau

De wijngaarden van Château Landereau zijn gelegen op de grindachtige hellingen in Sadirac, net buiten Bordeaux en in het hart van de Entre-Deux-Mers.  Vandaag staat Bruno Baylet er aan het hoofd, wiens familie al 3 generaties lang eigenaar is van dit prachtige domein. Zijn doel: druiven produceren van uitzonderlijke kwaliteit en met een optimale rijpheid voor elk type wijn dat hij produceert.

Duurzaam
voor Baylet is het samenspel tussen terroir, behoud van het ecosysteem en het evenwicht van de druivenstokken cruciaal in het streven naar een zo duurzaam mogelijke wijnbouw. Deze filosofie werd erkend met de “certification haute valeur environmentale”, het hoogst mogelijke certificaat dat je als wijnbouwer kan krijgen op vlak van duurzame landbouw.

Innovatief
In een traditionele regio als Bordeaux slaagt Baylet er bovendien in om uit te blinken met vernieuwende wijnen. Na hun houtgerijpte Rosé Cuvée Prestige en hun La Vie En Rosé lieten we ons opnieuw verleiden door hun heerlijke Syrah d’Ici, waarmee Baylet maar al te graag aantoont dat het soms best eens moet kunnen om buiten de lijntjes te kleuren.


Le Syrah d’Ici de Château Landereau 2016

Land Frankrijk
Regio Bordeaux
Druivensoort 100% Syrah
Neus Expressieve toetsen van vers rood fruit
Mond Soepel. Toetsen van peper en rood fruit.
Referentieprijs 13,95 euro
Promoprijs 10,95 euro

Kom proeven in Huis Vossen of bestel via info@huisvossen.be of telefonisch op 02/532.42.20.

Actie geldig tot en met 30 september 2019 of zolang de voorraad strekt. Alle vermelde prijzen zijn inclusief btw. Levering gratis vanaf 240 euro inclusief btw.