Luciano Sandrone

De Sandrone wijnmakerij werd opgericht in 1978 door Luciano Sandrone, met als doel de best mogelijke Nebbiolo wijn te maken van de unieke terroirs van de Langhe. Deze passie speelt een belangrijke rol bij elke stap in het proces van het maken van de wijn. Momenteel behoort Luciano Sandrone tot de absolute top binnen Piëmonte en bezit hij 13 ha wijngaarden. Hij produceert Barbera d’Alba, Dolcetto en Barolo van de wijngaarden ‘Le Vigne’ en de wereldvermaarde ‘Cannubi Boschis’.

Le Vigne

De traditionele Barolo wordt gemaakt van druiven die afkomstig zijn van diverse wijngaarden. De ‘Le Vigne’ combineert de kracht van 4 verschillende wijnbouwgebieden in de Barolo herkomstbenaming: Barolo (Vignane, naar het westen gericht, kalkhoudende klei, 250 meter boven de zeespiegel, gemiddelde leeftijd van de wijnstokken: 25 jaar), Novello (Merli, naar het westzuidwesten gericht, gemengde bodem van mergel en kalk, 400 meter boven de zeespiegel, gemiddelde leeftijd van de wijnstokken: 25 jaar) en Monteforte d’Alba (Conterni, naar het zuiden gericht, gemengde bodem van mergel en kalk, 450 meter boven de zeespiegel, gemiddelde leeftijd van de wijnstokken: 45 jaar en Ceretta, naar het zuidzuidoosten gericht, vrij ondiepe bodem van kalkhoudende mergel en zand, 250 meter boven de zeespiegel, gemiddelde leeftijd van de wijnstokken: 15 jaar).

De druiven van elk van de vier wijngaarden worden apart gevinifieerd. De inweking duurt 9-10 dagen in RVS tanks, de alcoholische gisting 28 dagen. De malolactische gisting vindt plaats in Franse eikenhouten vaten met een inhoud van 500 liter. In dezelfde vaten volgt een opvoeding van 18 maanden. De assemblage van de diverse cuvées vindt plaats in de zomer van het tweede opvoedingsjaar. Na het bottelen rust de wijn nog 18 maanden op fles in de kelders van het domein.

  • Luciano Sandrone Barolo “Le Vigne” 2009: € 124,95
  • Luciano Sandrone Barolo “Le Vigne” 2012: € 129,95

Download technische fiche

Cannubi Bosschis

Deze Barolo Cru  word verbouwd op de wereldberoemde en zéér exclusieve heuvel ‘Il Cannubi’ die onderverdeeld is in verschillende percelen, met de subzone ‘Boschis’ in de hoofdrol.
Deze Cru Barolo bezielt Piëmonte, met een ongelofelijke balans, versmolten tannines, een zwoele finale van rijp fruit, tabak en uiteraard het aardse van de truffel.
Gerijpt in nieuwe Barriques gedurende 18 maanden. Na de assemblage en de botteling volgen nog eens 18 maanden rust op fles in de kelders van het domein. Deze topwijn heeft nog vele jaren bewaarpotentieel. Indien je hem liever jong drinkt laat je hem best voldoende ademen.

  • Luciano Sandrone Barolo “Cannubi Bosschis” 2008: € 129,95
  • Luciano Sandrone Barolo “Cannubi Bosschis” 2012: € 129,95

Download technische fiche

 

 

Bestellen? Stuur een mail naar info@huisvossen.be of bestel telefonisch op 02 532 42 20.

Gratis levering vanaf 240 EUR inclusief btw. Alle vermelde prijzen zijn inclusief btw.