Een zonnig voorjaar met veel regenval heeft ervoor gezorgd dat de mosselen vroeger dan voorzien het gewenste gewicht bereikten, en bovendien van uitzonderlijke kwaliteit zijn! Om tijdens het mosselseizoen optimaal te kunnen genieten van jullie favoriete bereiding selecteerden wij alvast onze vijf wijntips voor bij de mosseltjes!

 

bestelformulier onderaan pagina

afhaling, of gratis levering vanaf 240 EUR btwi

Château Lamothe de Haux 2018 Bordeaux Blanc

Si Mon Père Savait 2016 Blanc

€ 6,65 i.p.v. € 7,65 € 9,75 i.p.v. € 11,75
Land: Frankrijk

Regio: Bordeaux

Druivensoort: Sauvignon Blanc, Sémillon & Muscadelle

Omschrijving: De bouw van Château Lamothe, in het hart van de Entre-Deux-Mers, gaat terug tot in de 16e eeuw.
Een van de absolute eyecatchers van het domein zijn de ondergrondse kelders, die het resultaat zijn van de ontginning van zandsteen in deze regio. De witte wijnen van Château Lamothe, met of zonder houtlagering, zijn steeds een voltreffer bij liefhebbers van droge witte wijnen die typerend zijn voor deze regio.

Neus: Floraal en fruitig in de neus met toetsen van meidoorn en pompelmoes

Mond: Rond en fris, krokant met een lange afdronk

Land: Frankrijk

Regio: Languedoc

Druivensoort: Grenache Blanc, Macabeu & Clairette

Omschrijving: De wijngaarden van “Si Mon Père Savait” zijn gelegen in Estagel. Dit dorpje van wijnbouwers ligt aan de voet van de Corbières, aan de toegangspoort van het land van de Katharen. De aangeplante wijnstokken van gemiddeld 50 jaar oud brengen een complexe wijn voort omwille van het rijke terroir in combinatie met optimale rijpingscondities. Het wijndomein behoort toe tot de eigendom van wijnicoon Bernard Magrez. Dankzij zijn visie en inzet heeft deze wijnheer in de loop der jaren bijgedragen tot de herontdekking van vergeten wijnregio’s.

Neus: Complexe neus van citrusfruit en florale toetsen. De aanwezige kruidigheid zorgt voor extra dimensie

Mond: Sappig en fruitig. De frisheid is aanwezig van aanzet tot afdronk.

Château Leroy-Beauval 2016 Bordeaux Blanc

Château Favray 2017 Pouilly-Fumé

€ 12,50 i.p.v. € 14,50 € 12,50 i.p.v. € 14,50
Land: Frankrijk

Regio: Bordeaux

Druivensoort: 80% Sauvignon, 10% Muscadelle & 10% Sémillon

Omschrijving: De geschiedenis van dit prachtige domein in Saint-Sulpice-et-Cameyrac, gelegen tussen Libourne en Bordeaux, gaat terug tot de 17e eeuw. De percelen met de oudste druivenstokken worden individueel gevinifieerd om het unieke karakter van iedere terroir tot uiting te laten komen. Leroy-Beauval is een prachtig voorbeeld van hoe topwijnen gemaakt worden met respect voor traditie, maar zonder de prijzen te volgen van de grote domeinen uit de meest prestigieuze appellaties. Deze eerste witte wijn wordt gefermenteerd en gerijpt in Franse eiken vaten.

Neus: Subtiele toetsen van wit fruit en vanille bezorgen de wijn finesse en elegantie.

Mond: Sappig en fruitig. De frisheid is aanwezig van aanzet tot afdronk.

 

Land: Frankrijk

Regio: Loire

Druivensoort: Sauvignon Blanc

Omschrijving: Op het slechts 15ha grote Château Favray wordt al sinds de zeventiende eeuw wijn geproduceerd, Het domein is sinds de jaren 1980 in handen van de familie David, waar nu ook de tweede generatie stilaan de fakkel overneemt. De wijn rust 3 tot 8 maanden op zijn gistresten en wordt zo weinig mogelijk gefilterd om alle natuurlijke rijkdom zoveel mogelijk te behouden. Een prachtige klassieker voor wie bij mosselen graag geniet van een complexe en gastronomische wijn.

Neus: In de neus impressies van bloemen en veel fruit, heerlijk fris.

Mond: In de smaak heeft hij een zekere mineraliteit en opnieuw heel wat fruit, alles mooi harmonisch.

 

Andean Vineyards ‘Alma Andina’ 2016 Chardonnay

€ 6,20 i.p.v. € 8,20
Land: Argentinië

Regio: Mendoza

Druivensoort: Chardonnay

Omschrijving: De wijnvelden van Alma Andina, wat ‘Ziel van de Andes’ betekent, liggen ten oosten van de Andes, in de befaamde wijnstreek Mendoza. Dit is een perfecte ligging om goede kwaliteitswijnen te produceren. Hier is het klimaat erg geschikt voor betaalbare en toch zeer kwaliteitsvolle Chardonnay.

Neus: Mooie intense citrus geur met wat honing en tropisch fruit.

Mond: De wijn is rond en licht vettig met een licht zuurtje op de achtergrond. Deze chardonnay smaakt naar divers tropisch fruit en is medium bodied, uitspringende smaken zijn citrus en meloen tegen je gehemelte. De wijn is goed afgerond en heeft een lange afdronk.

 

 

Verzenden